maandag 14 april 2008

Kapalai, Sipadan en Mabul onveilig.....

Na 3 nachten en 3 duikdagen op dit supergave duikresort weet iedereen al wie wij zijn. We worden zelfs herkend van vorig jaar. Dat is toch wel heel bijzonder.... zou dit een speciale reden hebben? Maar goed, dat is niet wat jullie willen weten, jullie willen weten wat wij allemaal al hebben gezien. Nou ga er dan maar even voor zitten.... Japanners, Engelsen, Amerikanen, gelukkig maar 3 Russen, maar die verzuipen we morgen!!!!!!! Is er gelijk weer visvoer. (Sorry voor de goede Russen). Uiteraard wordt het een behoorlijk opsomming: ons favoriete onderwerp naaktslakken, gewoon te veel om op te noemen en ook nog een bijzondere naaktslak die lijkt op een zachtkoraal. Helaas kunnen we hiervan nog geen fotootje plaatsen, maar wellicht lukt dit in de loop van de week nog! Uiteraard weer het beroemde paarse slakje, wrattenslakje, een of ander miezerig dun slakje, maar wel apart. En voor onze mededuikers nog wat haaien, scholen barracuda's en niet te vergeten die irritanten schildpadden die je constant opzij maaien. Uiteraard blijven wij de goeistuh en zijn wij bij een heftige driftduik de groep uit het oog verloren. Maar we hadden wel alles gezien wat de rest had gezien, waaronder een grijze rifhaai. Twee frogfishes, giant mantis shrimp, peacock mantis shrimp, ornate ghost pipefish..... gewoon te veel om op te noemen. Morgenochtend half 5 het bedje uit voor een early morning dive. Dit betekent dat je al om 12 uur 3 duiken achter je kiezen hebt. Misschien daarna wat snorkelen, maar in elk geval om half 6 een sunset dive, hopelijk zien we dan weer de mandarin fish en de flamboyant cuttle fish. Maar goed, het is hier dus helemaal niet leuk en eigenlijk hopen we dat het vliegveld van Tawau de fik in gaat, kunnen we wat langer blijven!!!!!! Tot snel maar weer, als de drukbezette computer van het resort weer even vrij is! De warmste en mooiste onderwatergroetjes van de Goeistuh 4 ever!!!!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Dames, ik heb net jullie verslag tot zover zitten lezen en het voelt alsof ok er weer ben en dat terwijl ik hier op mijn werk zit.
Helemaal gaaf dus.
Ik wens jullie enorm veel plezier en doe ze maar de groetjes van mij.
Ik blijf jullie volgen.
Groetjes, Karina

Anoniem zei

Hoi Carola en Mieke,
Met veel plezier jullie verslag gelezen, wat hebben jullie alweer veel gezien zeg, ben natuurlijk al erg nieuwsgierig naar jullie foto's, maar dat komt later wel.
Die vroege duiken, het doet even pijn , maar dan heb je ook wat, zijn daar fantastisch !
Heel veel plezier en geniet ervan, groetjes van Gerrit.